Als je een mooie houten vloer hebt liggen, wil je natuurlijk dat hij op termijn ook mooi blijft. Maar goed vloeronderhoud kan behoorlijk tijdrovend en energieslurpend zijn, als je niet de juiste hulpmiddelen tot je beschikking hebt. Welke tools onderschatten mensen vaak in het onderhoud van hun vloer, terwijl ze zoveel tijdwinst op kunnen leveren? Wij zetten 3 hulpmiddelen voor je op een rij waar je eigenlijk niet zonder kan in het onderhoud van je houten vloer. Extra plus: de meesten zijn bijzonder betaalbaar!

1) Goede reiniger(s)

Of je nu een gelakte, gewaxte of een geoliede vloer hebt: het loont absoluut om een reiniger aan te schaffen die afgestemd is op de beschermlaag van je vloer. Zo weet je zeker dat je vloer optimaal schoon wordt, zonder de olie-, wax- of laklaag aan te tasten. En dat helpt weer bij het opschroeven van de levensduur van je vloer! Investeer niet alleen in een goede algemene reiniger, maar ook in een reiniger voor specifieke vlekken. Geen stress van een wijnvlek of vettige plekken in je vloer: de juiste reiniger maakt je vloer weer als nieuw.

  • Reiniger voor algemeen gebruik
  • Reinigers voor specifieke vlekken

Blijf trouw aan één merk

Weet je dat je vloer behandeld is met een olie, wax of een lak van een bepaald merk? Koop dan je reiniger(s) ook van datzelfde merk. Dan sluit de reiniging namelijk perfect aan op de specifieke eigenschappen van de beschermlaag!

2) Boenmachine

Het lijkt een hele investering, maar van een boenmachine kun je zó veel plezier hebben in het onderhoud van je vloer. Niet meer op je knieën onderhoudsolie of -polish aanbrengen: de boenmachine doet het zware werk voor je. Maar ook een intensieve reinigingsbeurt wordt een stuk gemakkelijker met deze handige tool! Je kunt gewoon blijven staan bij iedere klus, en de roterende machine lost het in een handomdraai voor je op. Praktisch onmisbaar voor elk huishouden met een houten vloer.

3) Viltglijders

Bij slim onderhoud van je vloer kijk je verder dan de vloer alleen. Hetgene wat je vloer doorgaans het meeste aantast, staat namelijk vaak óp je vloer: je meubels! Als je de harde, krassende poten van je meubels netjes afschermt met beschermend vilt, voorkom je dat je schade aanbrengt aan je vloer wanneer je je meubels verplaatst. Al vanaf een paar tientjes kan je alle meubels in huis van bescherming voorzien. Kleine investering, groot plezier!

Je hebt de keuze uit verschillende bevestigingsmogelijkheden; stem deze vooral af op het type meubel en hoe vaak je het meubel op dagelijkse basis verplaatst.

  • Plakviltjes
  • Viltglijders met schroefbevestiging

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

Het simpelste advies dat we je kunnen geven in het onderhoud van je vloer? Regelmatig schoonmaken is het beste medicijn tegen slijtage en veroudering. Gewoon, met je stofzuiger en je dweil! Het verwijderen van krassend zand en vuil doe je eenvoudig met je stofzuiger, en hardnekkiger vuil haal je weg met een vochtige dweil. Sla deze stap dus zeker niet over als je het beste voor je vloer wil!

  • Stofzuigen: eens per week
  • Dweilen: 1 of 2x per maand

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Eén online adres waar je terecht kunt voor alles op het gebied van vloeronderhoud? Dat is Vloeronderhoudswinkel.nl. Een overzichtelijke webshop, gerund door specialisten met een passie voor vloeren. Dat zie je terug in hun assortiment, en in hun serviceaanbod! Je kunt er niet alleen makkelijk online bestellen, je kunt ook nog eens rekenen op professioneel advies bij aanschaf. Neem eens een kijkje in hun assortiment, en bestel alle tools en producten die je nodig hebt in één keer.

Categorieën: Bedrijven