Wil jij dit jaar je tuin een opfrisbeurt geven? Een metamorfose, waarin er meer ruimte komt voor groen in je achtertuin? Zelfs als je geen groene vingers hebt, hebben wij dan een fantastische tip voor je. Het leggen van graszoden! Deze rollen zorgen voor een mooi grasveld in een handomdraai, en zijn supereenvoudig te leggen. Binnen no time is je tuin een stuk groener, en heb je een grasmat waar je nauwelijks nog omkijken naar hebt!

Wat zijn graszoden precies?

Graszoden zijn matten opgekweekt gras. Een mengeling van grasplantjes die al volledig volgroeid zijn, en grond die ze bij elkaar houdt. Meer is het niet! Meer is er ook niet nodig om jouw tuin te voorzien van een stralende grasmat. De graszoden worden op rol geleverd: je rolt ze uit, stampt of walst ze aan, en dan kan het genieten al beginnen! Als je graszoden legt, is je gazon direct gebruiksklaar.

Voordelen van graszoden leggen

Graszoden leggen in je tuin heeft een flink aantal voordelen. Niet alleen voor je eigen gebruiksgemak, ook voor de natuur zijn graszoden een slimme keuze!

+ Een groener alternatief voor tegels

Mensen die een hekel hebben aan tuinieren, kiezen er al snel voor om hun tuin te betegelen. Eén keer klussen en klaar: lekker makkelijk. Je denkt misschien dat tegels onderhoudsvriendelijk zijn, maar ook hier zit onkruid tussen en groene aanslag op, die je van tijd tot tijd moet verwijderen! Graszoden leggen is echt niet zoveel meer werk: in het seizoen is eens per week maaien alles wat je moet doen. Gras geeft bovendien meer verkoeling in de zomer en voert regenwater beter af!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Geen zin om je tuin een aantal weken te moeten vermijden, nadat je gras is ingezaaid? Ben je die aanblik van zwart zand helemaal zat? Met graszoden heb je direct resultaat! De dag dat je ze hebt gelegd kun je meteen van je gazon gaan genieten. Weg met die zwarte, dorre vlakte, die maakt in een handomdraai plaats voor vrolijke groene grassprieten! En omdat de grasplantjes al volgroeid zijn, kunnen ze direct tegen een stootje.

+ Minder last van onkruid

Ook zo’n hekel aan onkruid wieden? Dan is het goed om te weten dat je daar met graszoden een stuk minder last van hebt dan bij een zelf gekweekte grasmat. Omdat de graszode in een gecontroleerde omgeving is gegroeid, krijg je alleen maar gras voor je geld. De grasplantjes zijn stevig in elkaar gegroeid en laten eigenlijk gewoon geen ruimte voor andere plantjes. En dat scheelt behoorlijk in het onderhoud van je grasmat!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Ga je met graszoden aan de slag, dan wil je natuurlijk wel gras van de allerhoogste kwaliteit. Gras dat met aandacht gekweekt is, met een stevige wortelstructuur. Goed nieuws: dankzij Topgazon is het nu mogelijk om zulk topgras gewoon online te bestellen! Hun op en top Drentse graszoden worden tegen scherpe tarieven bij je thuis geleverd, waar dan ook in Nederland. Of haal ze zelf bij hen af in Drenthe! Ontdek hun assortiment graszoden en bestel ze direct op de site.

Categorieën: Bedrijven