Een eigen huis betekent een fijne plek om te wonen, maar het betekent ook de verantwoordelijkheid om je woning up-to-date te houden. Wil je voorkomen dat je huis veroudert, dan zul je je interieur regelmatig een opfrisbeurt moeten geven. Veel mensen kiezen dan voor een nieuwe vloer, een nieuwe keuken of een aan- of uitbouw. Terwijl een subtiele upgrade soms net zoveel doet, en aanzienlijk goedkoper uitpakt. Een slimme manier om je huis een metamorfose te geven, is het vervangen van je schakelmateriaal. Het zal je verbazen hoe veel dit voor je interieur doet! Het is daarnaast een mooie gelegenheid om de functionaliteit van je schakelaars en stopcontacten onder de loep te nemen.

Wat valt er allemaal onder schakelmateriaal?

Schakelmateriaal is een overkoepelende term voor alle elementen in huis waarmee je elektriciteit kunt bedienen. Juist: al je lichtschakelaars, dimmers, stopcontacten en andere schakelaars in huis, bijvoorbeeld voor jaloezieën of andere raambekleding. Vaak zijn ze prominent in beeld, omdat ze op functionele plaatsen aan de wand zitten. Zijn ze dus enigszins gedateerd, dan heeft dat een nadelig effect voor je complete interieur. En het kan ook een risico vormen voor de veiligheid in huis!

Verschillende stijlen

Welke interieurstijl je ook in huis hebt, tegenwoordig is er zoveel keuze op het gebied van schakelmateriaal dat je zelfs de details in huis op jouw stijl kunt laten aansluiten. Kies bijvoorbeeld voor schakelaars en stopcontacten met rechte lijnen en hoeken van 90 graden als je een moderne look in huis hebt, of kies voor mooie afgeronde hoeken en zachte kleuren als een gezellige, landelijke stijl meer jouw ding is. Ook een andere kleur dan wit behoort vandaag de dag tot de mogelijkheden: wat dacht je van mat zwart of stijlvol rvs?

Slimme functies

Als je slim bent, ga je bij het vervangen van je schakelmateriaal de verschillende functies van ieder schakel- of aansluitingspunt nog even na. Past het nog bij je wensen, of wil je bepaalde apparaten of lichtpunten anders kunnen bedienen? Dit is hét moment om veranderingen aan te brengen in je elektriciteitsplan. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van bepaalde schakelaars en stopcontacten, of het aanbrengen van comfortschakelaars (automatische verlichting) of dimmers. Zo kun je het leven in huis nog gemakkelijker en aangenamer maken!

Welk merk kies je?

Kwaliteit is natuurlijk een belangrijke factor bij nieuw schakelmateriaal. Je wilt niet inleveren op het uiterlijk van je schakelaars en stopcontacten, maar solide aansluitingen die 100% veilig zijn, zijn minstens zo belangrijk. Welk merk kies je dan voor je schakelmateriaal? Er bestaat een handjevol aanbieders die in Nederland erg populair zijn, en waarmee je dus uit kunt gaan van een kwalitatief aanbod hoogwaardig schakelmateriaal. Eén van de meest verkochte merken van dit moment is Busch-Jaeger: dit Duitse merk stelt kwaliteit en duurzaamheid van hun producten voorop, en is dus altijd een logische keuze.

Gemakkelijk online bestellen

Ga je voor schakelmateriaal van Busch-Jaeger, dan wil je daar niet de hoogste prijs voor betalen. En je wilt in één keer al je benodigdheden kunnen bestellen! Zo kun je snel aan de slag, en heb je alles bij de hand wat je nodig hebt om je schakelmateriaal te vervangen. Voor een ruim aanbod Busch-Jaeger schakelmateriaal kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht in de webshop van Elektro-kopen.nl. Je vindt er alle soorten schakelaars en contactdozen van Busch-Jaeger tegen de scherpste prijzen: bestel ze vanuit je luie stoel en laat ze binnen enkele dagen bij je thuis bezorgen.

Shop Busch-Jaeger schakelmateriaal >

Categorieën: Bedrijven