Ga jij voor een plak pvc vloer of voor een click pvc vloer? Of weet je niet goed wat de verschillen en de voordelen zijn? Wij leggen het je hier uit.

Wat is click pvc?

Click pvc vloeren leg je plank voor plank op eenzelfde manier als dat je een laminaatvloer moet leggen. De planken klik je eenvoudig in elkaar vast door middel van een clickverbinding. Is de dekvloer al (voldoende) egaal? Dan is een ondervloer niet nodig, omdat dit vaak al in de click pvc planken verwerkt zit. Daarnaast kunnen oneffenheden van de dekvloer worden opgevangen door de planken. De vloer is gemakkelijk zelf te leggen en zelfs mee te verhuizen.

De voordelen van click pvc
  • Kleine oneffenheden van de dekvloer worden weggewerkt door de click pvc planken.
  • Click pvc planken hebben een geluidsreducerende onderlaag, waarmee loopgeluid enorm wordt verminderd.
  • Click pvc planken zijn eenvoudig te leggen (op dezelfde manier als laminaat).
  • Een click pvc vloer is te demonteren en daardoor te verhuizen naar een volgende woning.

Wat is plak pvc?

Plak pvc vloeren worden direct verlijmd op de dekvloer. Het is daarom ook belangrijk dat de dekvloer volledig egaal is. Is dat (nog) niet het geval? Dan moet deze eerst worden geƫgaliseerd. Plak pvc heeft een zeer goede warmtedoorlating, waardoor het perfect te combineren is met vloerverwarming. En omdat de stroken direct op de dekvloer worden verlijmd, is de vloer geluiddempend. Tot slot wordt plak pvc strak tegen de muur gelegd, waardoor het niet nodig is om gebruik te maken van plinten.

De voordelen van plak pvc
  • Geen ondervloer nodig, omdat plak pvc direct op de dekvloer wordt verlijmd.
  • Zeer goede warmtedoorlating en daardoor perfect voor vloerverwarming.
  • Zeer goede geluiddemping.
  • Omdat plak pvc strak tegen de muur aan wordt gelegd, zijn plinten niet nodig.

Kies jij voor click pvc of plak pvc?

Of jij dus voor een click pvc vloer of voor een plak pvc vloer moet gaan, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, je budget en je woonsituatie. Heb je vloerverwarming? Hoe ziet de dekvloer er momenteel uit? Houd daar dus allemaal rekening mee. En heb je eenmaal een keuze gemaakt? Dan kun je jouw nieuwe click pvc of plak pvc vloer eenvoudig online bestellen bij Onlinevloershop.nl!

Categorieƫn: Bedrijven