We kennen natuurlijk allemaal wel de bekende ducttape, maar wist je toevallig ook dat er naast ducttape nog vele andere soorten montagetapes zijn? Denk bijvoorbeeld maar eens aan schilderstape, doorzichtige tape en dubbelzijdig tape. Kortom een heleboel tape.

Kenmerken montagetape

Montagetape staat om vele eigenschappen bekend, maar iedereen weet natuurlijk dat het plakkerig is. Maar wist je ook dat het in sommige gevallen een goede vervanger kan zijn voor spijkers en schroeven? Je kunt schilderijen en foto’s namelijk heel gemakkelijk ophangen met dubbelzijdige tape. Daarnaast zijn de overige kenmerken sterk afhankelijk van het type tape.

Soorten montagetape

Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten montagetape. Elke tape met zijn eigen kenmerken en toepassingen.

Ducttape

Als je het over tape hebt, dan denk je als snel aan ducttape. Ducttape is namelijk een hele bekende tape soort die in veel situaties wordt toegepast.

  • Te herkennen aan de grijze kleur
  • Geschikt voor noodreparaties

Doorzichtig tape

Naast de welbekende grijze ducttape is er natuurlijk ook de doorzichtige tape. Misschien herken je deze tape beter aan de namen acryl tape of transparante tape.

  • Doorzichtig
  • Wordt veel gebruikt bij kartonnen dozen

Dubbelzijdig tape

Een tape die van 2 kanten plakt? Dat is toch helemaal niet handig? Integendeel, deze tape is zeer handig. Op 1 kant van de tape zit namelijk een folie. Pas nadat deze folie verwijderd is, plakt deze kant.

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Geschikt om dingen als schilderijen en foto’s op te hangen

Schilderstape

Schilderstape is ook wel te vergelijken met afplaktape. Deze tape wordt veel gebruikt bij schilderwerken. Je kunt er namelijk dingen mee afplakken. Deze tape hecht zich niet muurvast op de ondergrond, waardoor je het er makkelijk van af krijgt.

  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar vaak in een geel/goud/beige kleur
  • Geschikt om dingen af te plakken, wanneer je bijvoorbeeld gaat schilderijen

Montagetapes voor alle werkzaamheden

Er zijn natuurlijk veel meer tapesoorten dan de vier die hierboven staan. Tegenwoordig heb je zoveel verschillende tapesoorten dat je voor bijna alle werkzaamheden een passende montagetape hebt. Het is altijd handig om een rolletje montagetape bij je te hebben. Je weet immers nooit wat er allemaal kan gebeuren.

Categorieën: Blog